Vaniljainen mustikkapiirakka
Piirakkapohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja/ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte
1/2 l mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
Vaniljapäällys
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pussi vaniljakastikejauhetta
Paras piirakkapohja syntyy mamman perinteisellä reseptillä. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää joukkoon kananmuna ja kuivat aineet. Painele piirakkapohja voideltuun vuokaan ja lisää päälle sokeroidut ja perunajauhotetut mustikat. Vatkaa kermaviilin joukkoon kananmuna, sokerit ja vaniljakastikejauhe. Levitä seos piirakan päälle. Paista piirakka 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti