maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kotipihan satoa

Meillä mustikka kypsyy hyvää vauhtia ja kotipiha on pian marjaa sinisenään. Minun on tietenkin tehnyt mieli mustikkapiirakkaa siitä asti, kun ensimmäiset marjat alkoivat kypsyä. Viikonlopun sadepäivänä oli joutilasta aikaa poimia piirakkamarjat ja ryhtyä leipomispuuhiin. Oli mukavaa kuunnella sateen ropinaa ja ukkosen jyrinää lämpimän viltin alla ja herkutella tuoreista marjoista tehdyllä mustikkapiirakalla.

 

 

Vaniljainen mustikkapiirakka


Piirakkapohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja/ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte
1/2 l mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Vaniljapäällys
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pussi vaniljakastikejauhetta

Paras piirakkapohja syntyy mamman perinteisellä reseptillä. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää joukkoon kananmuna ja kuivat aineet. Painele piirakkapohja voideltuun vuokaan ja lisää päälle sokeroidut ja perunajauhotetut mustikat. Vatkaa kermaviilin joukkoon kananmuna, sokerit ja vaniljakastikejauhe. Levitä seos piirakan päälle. Paista piirakka 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti