Hirveen hyvää
Lauantaina meille tuli vieraita kyläilemään, joten tekaisin pöytään mehevän hirvipaistin. Vaikka naapurustossa noita hirviä asusteleekin, niin ei, en käynyt julmasti lahtaamassa yhtään naapuriani. Tein metsästysreissun mammamarketin pakastimelle, mistä löytyikin oiva paistipalanen. Paistiin sovelsin vapaasti Maku lehden ohjetta sillä erotuksella, että laitoin lihat marinoitumaan punaviini-mausteseokseen jo perjantai-iltana. Lauantaina paistoin lihan nopeasti pinnastaan ruskeaksi, siirsin sen takaisin marinadiliemeen ja jätin paistin hautumaan uuniin 150 asteeseen noin 2 tunnin ajaksi. Tulipas mureata ja varsin herkullista evästä.
Paistin kaveriksi tein paistoliemestä ja smetanasta kastikkeen sekä timjamilla ja rosmariinilla maustettuja lohkoperunoita. Lasissa maistui pehmeä argentiinalainen Famiglia Bianchi Malbec, jota Alkosta asiantuntevasti riistan kaveriksi suositeltiin. Oli muuten loistava valinta!
Niin se vaan on, että hirven paikka on lautasella!
Jälkkärinä oli tarjolla vaniljajäätelöä, puolukkaa ja kinuskikastiketta. Tämä on yksi minun suosikeista, vallan ihanana yhdistelmä kylmää jäätelöä ja kuumaa marjasosetta, kirpeää puolukkaa ja makeaa kinuskia. Helppoa ja hyvää!
Ja niin sitä vaan suussa juhlittiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti