Äitienpäivän viettoa
Per aperitivo eli alkupalaksi tein yksinkertaisen tomaatti-mozzarella-basilika salaatin, joiden seuraksi paahdoin ruisleipää. Yksinkertaista ja hyvää!
Per primo piatto eli ensimmäisellä kattauksella maisteltiin aurinkokuivatulla tomaatilla ja mozzarella-juustolla täytettyjä tortellineja, päälle ripsautettiin oliiviöljyä, mustapippuria ja reilusti hyvää parmesan-juustoa. Niin helppoa ja herkullista.
Per secondo piatto eli toiselle kattaukselle tein Marsala-kanaa ja paistoin tuoretta pinaattia. Marsala-kana menee yksinkertaisuudessaan näin: paistetaan kanafileepihvit ja kuullotetaan punasipuli, lisätään reilusti Marsala-viiniä ja annetaan hautua puolisen tuntia pienellä lämmöllä. Toisella pannulla lämmitetään hyvää oliiviöljyä ja paistetaan pinaatit nopeasti hieman pehmeiksi, lisätään ripaus mustapippuria ja nautitaan hyvällä ruokahalulla. Lasissa helmeili italialaista valkoista. Il Sole Garganella toimi läpi aterian.
Per dolci eli jälkiruokana herkuttelimme aivan ihanaa Mansikka-valkosuklaakakkua. Tämä jätettiin suosiolla pätevämpiin käsiin, meidän äiti kun on haka näissä kakku-jutuissakin. Kaikkien onneksi minä en ryhtynyt tuohon kakku-puuhaan, sillä silloin pöydässä olisi odottanut jonkin sortin Pisan torni. Myönnetään, minä en vaan yksinkertaisesti osaa tehdä kakkuja, paitsi kovia ja kaltevia kivikakkuja.
Vielä kerran, Hyvää Äitienpäivää meidän omalle rakkaalla Äidille sekä Rouva O:lle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti