Illan yksinkertainen menu koostui salaateista ja piirakoista. Raaka-aineista suuren osan sain ihan omalta kasvimaalta, sienet lähimetsistä ja omput mamman puutarhasta.
Iltapalamenu
Perunasalaatti oman kasvimaan perunoista
Pastasalaatti itse kasvatetuista tomaateista
Vihreä salaatti oman kasvimaan sadosta
Kermainen kantarellipiirakka lähimetsän antimista
Broileri-aurajuustopiirakka kahvila Agdan tapaan
Jälkiruokana
Omenapiirakka & kahvi
Koska omenapiirakka oli kovin tykätty, niin laitanpa sen ohjeen vielä tännekin.
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Omenahilloke
4-5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
kanelia
vaniljasokeria
loraus konjakkia
Vaniljakreemi
2 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
1 pussi vaniljakastikejauhetta
Aloita valmistamalla täyte. Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta perunajauho-vesiseoksella, lisää kaneli, vaniljasokeri ja konjakkia maun mukaan. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna sekä kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuokaan.Nostele pohjan päälle omenahilloke.
Valmista vaniljakreemi. Sekoita kananmunat, kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja tilkka maitoa tasaiseksi seokseksi ja lisää vaniljakastikejauhe. Nostele piirakan päälle.
Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti