maanantai 26. elokuuta 2013

Kesäkauden päättäjäiset

Viikonloppuna Seppätuvalla vietettiin kesäkauden päättäjäisiä sadonkorjuu-teeman merkeissä. Ystäväporukkamme kesään on mahtunut sekä isoja iloja että suuria suruja. Näitä elämän ihmeitä pohdittiin elokuun tummuvassa illassa, pöydän antimia maistellen ja saunan lauteilla leppoisista löylyistä nauttien.


Illan yksinkertainen menu koostui salaateista ja piirakoista. Raaka-aineista suuren osan sain ihan omalta kasvimaalta, sienet lähimetsistä ja omput mamman puutarhasta.

 
Iltapalamenu
Perunasalaatti oman kasvimaan perunoista
Pastasalaatti itse kasvatetuista tomaateista
Vihreä salaatti oman kasvimaan sadosta
Kermainen kantarellipiirakka lähimetsän antimista
Broileri-aurajuustopiirakka kahvila Agdan tapaan
 
Jälkiruokana
Omenapiirakka & kahvi
 




Koska omenapiirakka oli kovin tykätty, niin laitanpa sen ohjeen vielä tännekin.

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Omenahilloke
4-5 isoa omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
kanelia
vaniljasokeria
loraus konjakkia
 
Vaniljakreemi
2 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
1 pussi vaniljakastikejauhetta
 
Aloita valmistamalla täyte. Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta perunajauho-vesiseoksella, lisää kaneli, vaniljasokeri ja konjakkia maun mukaan. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna sekä kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuokaan.
Nostele pohjan päälle omenahilloke.
Valmista vaniljakreemi. Sekoita kananmunat, kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja tilkka maitoa tasaiseksi seokseksi ja lisää vaniljakastikejauhe. Nostele piirakan päälle.
Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti