sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäislammasta Vol. 1




Pääsiäissunnuntain menulla oli tarjolla lampaan sisäfileetä, yrttiperunoita ja rakuuna-porkkanoita. Lasissa helmeili lampaankin kaveriksi soveltuva, erittäin täyteläinen punaviini, Famiglia Bianchi Malbec.


Tein lihalle marinadin punaviinistä, jonka maustoin punasipulilla, suolalla, mustapippurilla, timjamilla, rosmariinilla ja tilkalla lihafondia. Lidlin lampaat saivat marinoitua kaikessa rauhassa noin vuorokauden ajan. Kypsennysvaiheessa paistoin lihojen pinnan pannulla nopeasti ruskeaksi ja laitoin lihat hautumaan marinadiliemessään uuniin 150 asteeseen noin parin tunnin ajaksi. Lihojen kypsymisen aikana paistoin uunin alatasolla suolalla, timjamilla ja rosmariinilla maustetut perunalohkot. Hellalla porisi lihojen marinadiliemestä keitetty kastike. Marinadiliemi oli itsessään melko suolaista, joten laimensin sitä vedellä ja toin makuun pyöreyttä tilkalla mustaherukkamehutiivistettä ja ripauksella sokeria. Lopuksi keitin pikkuporkkanat kypsiksi ja maustoin ne hyppysellisellä rakuunaa. Ja kas, taas oli helposti herkullinen ateria valmis.


Yleisön pyynnöstä jälkiruokatoiveena oli "jotain hyvää" ja "tuhdisti suklaista". Tuumailin, että kuvaus kuulostaa aivan niin kuin suklaamousselta!

Täydellinen suklaamousse

200 g hyvää tummaa suklaata (kuten Fazer)
1/2 dl vahvaa kahvia
1 munankeltuainen
 2 dl kuohukermaa
1-1,5 rkl konjakkia

Paloittele suklaa ja laita se kattilaan yhdessä kahvin kanssa ja sulata miedolla lämmöllä.
Jäähdytä seos ja vatkaa sekaan keltuainen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele varovasti suklaaseokseen. Mausta konjakilla.
Jaa seos 4-6 annosmaljaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Nauti seuraavana päivänä hyvässä seurassa ja vahvan kahvin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti