Tapaninpäivänä...
Syömingit senkun jatkuu! Jouluaatto meni herkutellessa ja joulupäivä jatkui samoilla syömingeillä. Jos ihminen olisi yhtään järkevä, se lopettaisi mässäilyn joulupäivään. Mutta ollaanko meillä ennenkään mitenkään järkeviä oltu?! Tapaninpäivänä pöytään kannettiin tosin hieman kevyempää jälkiruokaa. Ja jos joku nyt alkoi odottamaan jotain makeaa dieettiversiota, niin joudun tuottamaan pettymyksen. Tarkoitan keveydellä nyt grammoja, kaloreita kun on ihan turha laskea enää tässä vaiheessa syöpöttelyä.
Jääkarpalopavlova
6 munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
2 dl erikoishienoa sokeria
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maizenaa
Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
5 dl karpaloita
Lisäksi
kinuskikastiketta
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
Levitä marenkinvaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 30 cm kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
Kypsennä marenkia 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennä edelleen 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Lisää kinuskikastiketta kermavaahtoon pikkuhiljaa, maun mukaan. Lusikoi kinuskikermavaahto kakun keskelle. Koristele pinta karpaloilla ja kinuskikastikeraidoilla.
Nauti hyvällä omalla tunnolla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti