maanantai 22. lokakuuta 2012

Pieniä projekteja


Kun omat projektit alkaa olla valmiina, eikä uusia ole näköpiirissä, niin aina voi siirtyä vieraisiin kohteisiin. Niin kuin vaikkapa mamma-marketille!


Mamman vanhat, roskalavalta löydetyt tuolit ovat odottaneet päällystämistä jo jonkin aikaa.


Muuhun sisustukseen sopiva ruskea-turkoosinvihreäraidallinen sisutuskangas löytyi muutama vuosi sitten Eurokankaan valikoimista ja muutama viikko sitten se päätyi tuolien päälle. Jätin vanhat pehmusteet paikoilleen ja naputtelin uuden kankaan nastoilla kiinni.  Pienenpi Pikku Lisko oli hyödyllisenä apuna kiristämässä kangasta ja tarkkailemassa raitojen suoruutta.

Toinen mamma-marketin projekti huhkittiin valmiiksi viime viikonlopun aikana. Alkuvalmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin lauantaina kokkailun merkeissä. Mamma leipoi talkooväelle rouheisia sämpylöitä ja oman sadon omenoista keitetyllä hillolla täytettyjä kierrepullia. Kuten kuvista näkyy, niin hyviä olivat. Minä väsäsin kahvipöytään omenapiirakan Me naiset -lehden reseptiä soveltaen.




Omenapiirakka


Pohja
150 voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita (kannattaa korvata perunajauholla tai ohrakkaalla)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

Täyte
2 dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikeainesta
1 prk mascarponejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
6 omenaa lohkoina
1 rkl siirappia

Kuorrute
3 rkl voita
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirkkavuokaan.
Sekoita maito, mascarponejuusto vaniljasokeri ja vaniljakastikejauhe. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Asettele päälle omenalohkot ja lorauta päälle siirappia.
Sekoita rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30-35 min tai kunnes taikina on kypsää. Laita folio piirakan päälle siinä vaiheessa, kun se on saanut väriä pintaan.


Sunnuntaina huhkittiinkin sitten The Projekti. Missiona oli talven halot varastoon. Herra O ajoi pihaan kevyen lastin, kuorma-auton siirtolavallisen halkoja. Pidettiin sitten koko perheen voimin kevyt reilun kolmen tunnin jumppatuokio!


Urakan päälle päästiin herkuttelemaan mamman herkkujen ääreen. Tarjolla oli maailman parasta kaalilaatikkoa, lisukkeenaan puolukkaa ja porkkanaraastetta sekä sämpylöitä. Jälkkärinä herkuteltiin karpalokiisseliä ja kermavaahtoa. Olipa hyvää, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti