sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Herkullista kasvisruokaa


Tämä viikonloppu aloitettiin pikapastalla, jota rakas kummityttöni kutsuu nimellä "punainen kastike".


Punainen pestopasta

1 punasipuli
1 tl sokeria
1 punainen paprika
1 tlk punaista pestokastiketta
2 dl ruokakermaa
suolaa, mustapippuria, yrttejä maun mukaan

Kuullota sipuli ja pehmennä makua sokerilla. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja anna hautua sipulin kanssa. Lisää kattilaan pestokastike ja kerma. Kiehauta kastike ja mausta se suolalla, pippurilla ja yrteillä. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä pastan kiehumisen ajan.

Lauantaina nautittiin keväisestä auringosta ja käytiin mamman kanssa heittämässä reilun parin tunnin hiihtolenkki. Totesimme, että jääladut ovat edelleen aivan loistavassa kunnossa! Hiihtolenkin päälle maistuikin jo kasvissosekeitto (tällä kertaa sellainen kaupan pakastealtaasta noukittu, kermalla ja yrteillä terästetty versio) sekä herkulliset tomaatti-mozzarella leivät.


Sunnuntaina vierailin mamman ruokapöydässä. Testattiin lisää liemiruokia, kevään tulevia koitoksia ajatellen. Tällä kertaa herkuteltiin herne-rucolakeitolla, joka mamman valmistamana oli tietenkin hyvää. Jälkkärinä toimi mokka-valkosuklaamousse. Oikein hyvää ja erittäin makeaa!

     



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti